Höstterminspraktik

Du som är på slutet av din juristutbildning och skriver din examensuppsats, eller annars uppfyller behörighetskraven för arbetsanknutet utredningsarbete, har chansen att ta nästa steg i din karriär hos Olsson Lilja Advokater. Vi ger dig möjligheten att tillämpa dina kunskaper på verkliga fall och även lära dig mer av yrkets praktiska delar.

Nu söker vi höstterminspraktikanter för 2024. Totalt utlyses fyra praktikantplatser, fördelade över två halvterminsperioder enligt följande:

  • Period 1: Två praktikanter v. 35-43
  • Period 2: Två praktikanter v. 44-2

Om du är driven, analytisk och har ett genuint intresse av att arbeta med människor och straffrätt är du välkommen in med din ansökan. 

Arbetsuppgifter 

Tjänsten som praktikant innebär en praktiskt inblick för jurststudenter som är intresserade av att jobba med humanjuridik, i synnerhet brottmål. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som exempelvis skrivande av rättsutredningar, inlagor och utkast till överklaganden, klientkontakt och medföljande till huvud- och häktesförhandlingar samt deltagande i det förberedande arbetet inför desamma.

Krav 

Du som söker ska åtminstone ha läst sex terminer på något av landets juristprogram. Du som söker ska vara intresserad av brottmål och av att arbeta med och biträda personer som av olika skäl söker byråns expertis.

Anvisningar för ansökan

Sista ansökningsdag är 21 april 2024. Rekrytering sker dock löpande. Din ansökan bör innehålla CV, personligt brev, betyg och andra relevanta dokument. Skriv även om du önskar att praktisera en viss period.

Ansökshandlingar skickas via e-post till: info@olssonlilja.se